Contact

info@vkc-nederland.nl

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws met betrekking tot het Veterinair Kennis Centrum en de deelnemende praktijken!

Tweede VKC Varkenssymposium

Op vrijdag 13 oktober 2017 vond voor de tweede keer het varkenssymposium van het Veterinair Kennis Centrum plaats. Deze editie had als thema 'Varkensgezondheidszorg in de toekomst'.

Als locatie was dit jaar voor de Apenheul gekozen. Zowel erfbetreders als varkenshouders waren welkom in de Apenheul. Met ruim 200 bezoekers kijken wij, als organisatie, terug op een zeer geslaagd symposium.
Vakblad 'Boerderij' was aanwezig en heeft een mooi artikel geschreven. Het artikel is te vinden op de website van de Boerderij.

Ook Pig Business was aanwezig, zij hebben een videoreportage gemaakt van de verschillende sprekers.

Voorzitter van het VKC, René Sol, en dagvoorzitter van het symposium, Manon Houben, over het idee achter dit symposium.

Frank Jan van der Valk, werkzaam bij het ministerie van Economische Zaken, sprak over het handelsbelangen en het tot stand komen van export naar derde landen.

Krista Engelsma vertelde over Pigtrack, een nieuw systeem waarbij de pen registreert wat er geschreven wordt, zodat de data digitaal ingelezen en geanalyseerd kan worden.

Wim Nuboer sprak tijdens het symposium over de mogelijkheden van faagtherapie in de bestrijding van bacteriën. Een interessante ontwikkeling, waar ook Brandpunt op 24 oktober een uitzending over maakte.

Steven van Colen gaf toelichting over een app die hij binnen Ceva Santé Animale ontwikkelde om longen te kunnen beoordelen in het slachthuis. Deze app kan vervolgens waardevolle informatie geven over het vóórkomen en voorkómen van longaandoeningen op het betreffende varkensbedrijf.

Hou deze pagina in de gaten voor nieuwe video's!